Ljubav Gibonnija i Opatije – bez barijera

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

Gibonni-u-Opatiji-Foto-Marin-ANICIC-4_gallery_embed_item

Publika  je istrošila i dlanove i grla prateći velike hitove jedne dugotrajne karijere obilježene uspjesima. Opatijsko druženje s Gibonnijem nastavljeno je u nedjelju ujutro gdje je splitski pjevač ugostio desetak fanova s njegove europske turneje koji su nagrađeni vikendom u Opatiji

Zlatan Stipišić mogao bi dobiti i ono posebno priznanje koje Turistička zajednica dijeli »najvjernijim gostima« što u istu destinaciju dolaze već godinama, jer izgleda da je Gibonni u Opatiji doista – svako malo.

No, bez obzira na učestalost druženja s fanovima na Ljetnoj pozornici, svaki koncert iznova privuče sve veći broj ljudi. Iznimka nije bio ni subotnji nastup na opatijskoj otvorenoj sceni, u čijem se gledalištu skupilo gotovo četiri tisuće ljudi što su s oduševljenjem poslušali vrlo nadahnut nastup Gibota i njegovih gostiju među kojima su bili virtuozni gitarist Vlatko Stefanovski i moćna vokalistica Stephanie Sounds.

Koncert pod nazivom »Noć za pamćenje« zapravo je vrhunac turneje koja je trajala tijekom čitavog ljeta, uz Gibonnijeve nastupe u inozemstvu gdje je imao i »status« opatijskog promotora turizma, posebno izabranog da obilježi ovu, 170. godišnjicu početka te duge turističke priče.

Tako da je u Opatiji splitski pjevač bio ujedno i domaćin, koji je odmah na početku koncerta razbio barijere između sebe i publike.

Strašno me smetaju ove ograde, ne volim da bude ta rupa između mene i vas, pa ako želite, slobodno priđite bliže. Ne brini, sine, nećeš imati posla večeras, kazao je Gibonni, obraćajući se prvo publici, a onda zatim zaštitaru koji je stajao uz binu. Doista, posla za zaštitare nije bilo, no »radila« je publika koja je istrošila i dlanove i grla prateći velike hitove jedne dugotrajne karijere obilježene uspjesima – izveo je Gibo i stare poznate pjesme poput »Ovo mi je škola«, »Tempera« ili »Nepobjediva« što ju je u gotovo dvadeset godina otkako je nastala samo dvaput dosad izvodio uživo, ali i novije pjesme kao što su »Zamoli me« i »Hodaj«.

Opatijsko druženje s Gibonnijem nastavljeno je u nedjelju ujutro na terasi kavane Continental gdje je splitski pjevač u društvu zamjenice opatijskog gradonačelnika Marine Gašparić ugostio desetak fanova s njegove europske turneje koji su nagrađeni vikendom u Opatiji, ulaznicama za koncert, a  uručene su im i monografije grada te nova singlica splitskog glazbenika.

Nije bilo slučajno da je Opatija izabrala gospodina Stipišića za promotora velike obljetnice 170 godina turizma, jer radi se o glazbeniku koji je poznat i izvan granica naše zemlje, i koji je održao koncerte u zemljama poput Njemačke ili Nizozemske koje su i naše ciljno turističko tržište. A i znamo da se s njime ne moramo brinuti – on često dolazi u Opatiju, ali svaki puta naša Ljetna pozornica je puna, kazala je Gašparić.

Potaknut razgovorom na njemačkom i činjenicom da ga je zamjenica gradonačelnika oslovila prezimenom, navelo je Gibota da podijeli jednu možda nepoznatu epizodu iz svoje karijere.

– A jel’ znate vi da sam ja mijenjao prezime Stipišić? Bilo je to u Berlinu dok sam tamo živio, svirao sam u jednom bendu i svi su bili Nijemci osim mene. I umjesto Stipišić zvali su me Šljivovic, ha, ha, i tako sam promijenio prezime, prisjetio se popularni kantautor.

Galerija fotografija

Izvor: Novi list